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Città e Territorio
Pagina a cura di Vito Raguso
Pe quàtt persùn:
miinz chìl de pemedòur vìrd tùst
tré spicch d'aggh
cenquànda gràmm d'uggh
nu pìcch de sòil
Se laven le pemedòur, se tagghjn' a spicch. Jnd' a na sartascen se fòisc fé l'uggh frevùt e se mètt l'aggh a spicch sòin, ma scazzòit, quann devènd chelour d'òur s'ammènen le pemedòur e se fascen ammurtèsc, se mètt u sòil e quann jè sapurìt se mangen.
Pomodori verdi fritti
Ingredienti (per 4 persone)
500 gr. di pomodori verdi freschi
50 gr. di olio di oliva
3 spicchi d'aglio
sale q.b.
Lavare i pomodori e tagliarli a spicchi. In una padella far soffriggere l'aglio schiacciato e quando è ben rosolato aggiungere i pomodoro e farli cuocere fino a quando anch'essi saranno rosolati. Servire caldi o freddi.